6 mars 2010

Lavandula angustifoliaMan kan verkligen lära sig mycket av naturen!
Att helt enkelt förflytta sig för att få ut det goda i livet.
Då en plats gett det den kan flyttar man vidare.
Dagens Blomma Lavendel.
Växer naturligt i Frankrike & Italien.
Vacker som prydnad och kan också används i parfym.
Kan också hålla malen borta
ur din garderob med sina underbara dofter.
// Tess

5 kommentarer:

 1. Det var vackert sagt och blomman är en av mina favoriter. Jag älskar den underbara doften - inte bara av blommorna utan av de fina spetsiga silvergröna bladen. Jag har lavendel i två krukor på balkongen och de håller sina blad perfekt under vintern och blir bara större nästa år, blommar fint på sommaren och drar till sig humlorna, precis som på din bild. Så har jag min lilla äng hemma på balkongen, mitt i sta'n. Och torkade blommor ligger i små tygpåsar i garderoben, förstås.
  Och din flytt verkar vara mycket lyckad. Trevlig helg, Tess!
  Kram/Andrea

  SvaraRadera
 2. Mycket vackert med humlan...
  Gillar lavendel... det var den enda doft jag kunde tåla när jag hade cellgiftbehandling :))
  Snygga färgtoner och mycket vackert ljus... det känns sååå somrigt :))
  Ha det gott
  Halina

  SvaraRadera
 3. Lavendel går också att använda i téer och till bakning. Skorpor med lavendel är underbart gott och doftar fantastiskt! Jag har recept med lavendel i min bakblogg under etiketterna "Skorpor" och under "Glass". :)

  SvaraRadera
 4. Åhh vilken underbar bild. Såg den just nu. En tråkgrå dag, när en fuktig kyla kryper ända in på skinnet och djupt in i sinnet. Jag har massor av lavendel i trädgården. Din bild väckte minnet av en sommarkväll i korgstolarna som står där i kryddträdgården och lavendelhäcken översvämmas av humlor och fjärilar, några rosor blommar, och lite senare på sommaren tävlar buddlejan med lavendeln om fjärilarnas uppmärksamhet........tack för att du med din bild tog mig dit en stund.
  (jag har startat ett bloggkonto.....och kommer nog att skriva och lägga ut bilder där så småningom, men sidan är inte alls klar ännu)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Tack alla som skrivit....har inte lärt mig ännu hur bloggen fungerar riktigt. Ville svara under varje kommentar men den funktionen hittar jag inte hmmm... ja något tekinikfreak är jag ju inte som sagt...

  =)....// Kram Tess

  SvaraRadera